Miért és hogyan?

A Péter-Pál templom udvarán állított betlehemből - melynek felépítésén Egyesületünk több tagja is részt vett - sajnos január elején 10 mázsa fát elloptak. A szentendrei Karitász a betlehemet alkotó faanyagot, tűzifát minden évben a rászorulóknak adományozza, ami idén 30 mázsa lehetett volna. 
A nagy hidegre való tekintettel - Kívés Zoltánnal, a szentendrei Karitász vezetőjével egyeztetve - Egyesületünk TŰZIFA ADOMÁNYOZÁSI AKCIÓT hirdetett a tűzifa kiegészítésére és a rászorulók megsegítésére. Szentendrei polgárok segítségével az akció végére 81.000,- Ft gyűlt össze, amelyet rögtön át is utaltunk Kívés Zoltánnak.

Rászoruló családoknak

A szentendrei Karitász felé több család is jelezte január elején, hogy a nagyon hideg tél miatt kezd elfogyni vagy már nincs is tüzelőjük. A január 8-án éjszaka történő lopás súlyosan érintette az egyik családok, akik számára pont azt a mennyiséget ajánlotta fel a Karitász, amely másnapra már hiányzott. Egyesületünk fontosnak tartja, hogy a hideg téli időszakban kiemelten figyeljünk azokra a lakókra, akik a fűtést nehezen tudják megoldani.