Szövés szövőszéken és szalagszövés // 03.11. | 10:00-13:00

A csoport egyik fele a négy szövőszéket próbálhatta ki (az egyik ezek közül egy állvány, amin rongyszőnyeget, ill. gyapjút lehetett szőni). A többin kisebb terítőt, zsákot, tányéralátétet. A csoport másik fele szalag, ill. kártyaszövéssel készíthetett szalagot, övet, karkötőt. Félidőben pedig csere volt.

A hangulatos Szakrális Szövőműhely a Művészet Malom mellett található az óvárosban. (Szerb u. 2/a.) Négy szövőszék és egy szövőállvány. Sok színes fonál: pamut, len, gyapjú, selyem. Egy ősi mesterséget próbálhatott ki minden résztvevő, új köntösben.


Helyszín: Szakrális Szövőműhely (Szerb utca 2/a)

A kurzus ára: 4500,- Ft/fő

Létszám: 8 fő

Bicskei Brigitta

A szövés régen megérintett. Amikor először próbáltam, úgy éreztem ... már valamikor csináltam, a kezemben volt... Jó belemélyedni a szálak játékába, az alkotás folyamatába, látni, ahogy a textil születik. A modern szövőszékeken könnyen elsajátítható a szövés. Régi vágyam teljesült a nyitott szövőműhellyel, ahol saját szőtteseim készülnek, illetve vendégeim is megszőhetik sajátjukat.  
A szövés a nő és a férfi ősi, mély tudásán alapul. Beleszövi a kelmébe az örömöt, bánatot, szerelmet, életet - a színekkel, jelképekkel véd, teremt, varázsol. Áthúzza a szálakat, megváltoztatva ezzel az élete szövetét, álmokat teremtve, újat alkotva.