Mit csinál a szobrász? | október 14. | Szombat | 10:00-14:00

Szentendrén lépten nyomon találkozunk szobrászati alkotásokkal. Helyiek, környékbeliek vagyunk, mégis kevés fogalmunk van erről a művészeti ágról. Úgy gondoltuk, hogy sokan szívesen bepillantanátok a szobrászat kulisszatitkaiba. 

A foglalkozás célja: a technikák bemutatása, kipróbálása Páljános Ervin belvárosi műtermében. Alapvetően nemes fával dolgoznánk (cseresznye, körte stb.), de megnéznénk milyen a kő ellenállása. Ellentétben a korábbi szokással, konkrét "terméket" nem gyártanánk, mert ebben az esetben ez nem olyan egyszerű. A cél az lenne, hogy a műhelyfoglalkozás keretében szerzett élmények, tapasztalatok alapján, aki kedvet érez a szobrászkodáshoz rendelkezzen némi alapismeretekkel (szerszámok, technika stb.), mindezt Páljános Ervin szobrászművész segítségével.

Maximális létszám: 10 fő
A kurzus ára: 4300,- Ft
Helyszín: 2000 Szentendre, Tiszteletes u. 2. | Páljános Ervin belvárosi műterme

Esőnap: Október 15. | vasárnap | 11:00-15:00

A regisztrációd a mesterkurzus összegének befizetésével válik véglegessé! A fizetés módjáról a regisztrációs űrlapon tájékozódhatsz.

Páljános Ervin

1978-82: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mesterei: Somogyi József és Borsos József. 1982: Herman Lipót-díj; 1999: Neufeld Anna-díj, Vác. 1988-tól a Szentendrei Grafikai Műhely tagja.

Páljános Ervin egyrészt a par excellence szobrásztechnika hagyományát követve dolgozik, másrészt a formateremtés hagyományát, a mesterséget igyekszik összehangolni a kifejezés modernebb és az őt érdeklő személyes megoldásával.

Páljános egységes, kiforrott stílusban készítette a 90-es évek második felében sajátos ingaszobrait Antaiosz címmel. Az Antaiosz-téma szobrászati antiprobléma, hisz feladja a nehézkedés, a stabilitás és a zárt körvonal előnyeit. A függeszkedésből következő bizonytalanság, az anyag “dinamikus” kezelése egyértelműen a modern szobrászat (Calder, Csutoros) stigmájaként értelmezhető.