Műhely | Siptár Ruhatár (Péter Pál u. 3.)

Az október 22-i program keretében megpróbáltam bemutatni és megtanítani azt a technológiát, amit évek alatt kísérleteztem ki, amely lehetővé teszi, hogy úgy rajzolhassunk a textíliákra, mintha papírra rajzolnánk. A programon mindenki kipróbálhatta ezt a díszítési módot és egy saját maga által elkészített, illetve megrajzolt pólóval / ruhadarabbal lehetett gazdagabb. 🙂

Nagy örömünkre a délelőtti foglalkozás villámgyorsan megtelt, tehát a nagy érdeklődésre való tekintettel indítottunk egy délutáni - 14 órától kezdődő - műhelyfoglalkozást is, amelyet szintén teljes létszámmal tarthattunk meg. Kiváló alkotások születtek mindkét műhelyfoglalkozáson.

Siptár Réka

Több, mint 20 éve foglalkozom ruhatervezéssel és készítéssel. A Siptár ruhák jellegzetessége, hogy minden darabja kézzel rajzolt motívummal díszített. A Sipár márka szlogenje “Élj színesen” s ennek megfeleően a ruháim alapanyagukban is élénk színűek, melyeket ceruzavékonyan megrajzolt színes virágok díszítenek. A tervezésben számomra a minták kialakítása a legizgalmasabb, és a különböző mintázási technológiákkal való kísérletezés, az aplikáció, a textilrajz és a hímzés ötvözése.