Együtt festettük meg Szentendrét

„Szentendre a festők városa!” Hogy hűek maradjunk e Szentendrét méltató mondathoz, Bihon Győző festőművész irányításával szabadtéri festést tartottunk október 1-én, amelyben a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány vezetője, Musza Györgyi volt segítségünkre.

Október 1-én, szombaton 10 órakor a belvárosi (Pásztor) révvel átkeltünk a Szentendrei-szigetre, ahol Bihon Győző mesterfogásait ellesve megfestettük a saját Szentendrénket. Finom falatkák és pár üveg bor kíséretében élveztük a gyönyörű napsütést a Duna partján. 13 órakor indultunk vissza a révvel.

Programjaink összegét úgy alakítottuk ki, hogy minden résztvevő csupán a program legszükségesebb alapanyagköltségeit fizesse ki, amelynek része volt a kompjegy, étel-ital, festékek, ecsetek és egy 30x40-es vagy egy 20x40-es festővászon, amelyet Nagy Sándor képkeretező művészboltja biztosította számunkra kedvezményes áron. Mindezeket a résztvevők haza is vihették.

Létszám: 13 fő

A kurzus ára: 4300,- Ft

Bihon Győző

Festőművész. A Bessenyei György Tanárképző Főiskola elvégzése után a Magyar Képzőművészeti Főiskolán folytatta festészeti tanulmányait. Mesterei Berecz András és Klimó Károly. Változatos stílusban festett képeinek egyik alaptémája az épített tér, tágabban értelmezve a kultúrtáj, melyet madártávlatból láttat.

A szentendrei konstruktivista hagyományból építkező lírai absztrakt városképeken gyakran feltűnnek a szentendrei motívumok, sikátorok, és tetőszerkezetek. Az élénk, erőteljes színekkel megfestett képeken megjelenő raszterháló az ember formálta táj, szakrális helyek, városok jellegzetes szerkezetét rögzíti.

Bővebben