Plein Air mesterkurzus | 09.30. | 10:00-16:00

„Szentendre a festők városa!” Hogy hűek maradjunk e Szentendrét méltató mondathoz, Gályász Attila festőművész, rajztanár irányításával szabadtéri festésre invitálunk benneteket, amelyben a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány megint a segítségünkre lesz.

Szeptember 30-án, szombaton 10 órakor komppal átkelünk a Szentendrei-szigetre, ahol Gályász Attila tapasztalatait és mesterfogásait ellesve megfesthetjük a saját Szentendrénket. Munka közben garantált lesz a jó kedv, amelyhez segítségünkre lesz pár üveg bor és egyéb finomságok. Öltözzetek rétegesen, mert csak 16 órakor indulunk vissza. Rossz idő esetén alternatívával jelentkezünk.

Programjaink összegét úgy próbáljuk kialakítani, hogy minden résztvevő csupán a program legszükségesebb alapanyagköltségeit fizesse ki, amelynek része a kompjegy, étel-ital, festékek, ecsetek és egy 30x40-es festővászon, amelyet megfesthetsz és a végeredményt felakaszthatod otthon a falra. Az eszközöket Nagy Sándor képkeretező művészboltja biztosítja kedvezményes áron.

Maximális létszám: 16 fő
A kurzus ára: 4800,- Ft

A regisztrációd a mesterkurzus összegének befizetésével válik véglegessé! A fizetés módjáról a regisztrációs űrlapon tájékozódhatsz.

 

Gályász Attila

1980-ban születtem Miskolcon, Tiszakeszin nőttem fel. 2002-ben diplomáztam Sárospatakon a Comenius Tanítóképző Főiskolán, majd második oklevelemet 2008-ban szereztem meg Szegeden, rajz szakon. Gyermekkorom óta rajzolok és festek, de szegedi kiváló tanáraimnak hála a nagy ugrás általuk következett be fejlődésemben.

Leányfalun tanítok a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, s mellette foglalkozom a művészetekkel. Több csoportos és önálló kiállításon is szerepeltek már munkáim, jelentek meg könyvekben, folyóiratokban illusztrációim, borítóterveim (pl.: Szepesi Zsuzsanna verseskötetei, a Ma&Holnap magazin ökomese rovatának illusztrációi, stb.), honlapokon háttérgrafikáim.

Festek olajjal, akrillal, ritkábban akvarellel. Kedvelem az airbrush technikát is. Rajzolni leginkább ceruzával szeretek, de tussal, szénnel, pasztellel is szívesen dolgozom. Nem szeretnék egy stílusnál, vagy technikánál lehorgonyozni. Miért is tenném? Szeretem ezt a szabadságot.