Életválságok meséi | Mesekalauz útkeresőknek // 02.13. | 18:00

Boldizsár Ildikó népmesekutatóként három évtizede vizsgálja a népmesékben rejlő tanításokat. Egy-egy történet lehetőséget biztosít az okulásra, erőgyűjtésre, rendeződésre, gyógyulásra vagy csak egyszerű töprengésre, továbbgondolásra. A meseterápiában bármilyen élethelyzettel vagy életválsággal találkozunk, azt a kérdést tesszük föl: vajon mit mondanak erről a mesék? És addig keressük a választ, amíg rá nem bukkanunk. 

„A mese az iránytű, ami kijelöli az irányt, megnevezi az elérendő célt.”


Művei megtalálhatók a Pest Megyei Könyvtárban (2000 Szentendre, Pátriárka u. 7.)

Könyvei megvásárlására lehetőség lesz a helyszínen, a szentendrei Fő téri Líra könyvesbolt jóvoltából.


Boldizsár Ildikó beszélgetőpartnere dr. BARTOS ÉVA, a könyvtári biblioterápia magyarországi megalapozója, a Magyar Biblioterápiás Társaság vezetőségi tagja lesz.
 
Helyszín: Városháza Díszterem
 

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

DR. Boldizsár Ildikó

Boldizsár Ildikó meseterapeutaként 1996-ban kezdett dolgozni, gyerekkórházakba járt mesét mondani a betegeknek, és eközben tett szert azokra a tapasztalatokra, amelyek gyógyító munkájában segítették. 2014 januárjában megalapította a Metamorphoses Meseterápiás Egyesületet, és létrehozta a Fabuláriumot, a tértől és időtől független tudástárat, amelynek szellemi vezetője. Legújabb könyve 2016 decemberében jelent meg, Életválságok meséi – mesekalauz útkeresőknek címmel.